Uge 5

Den sociale udvikling

Det er vigtigt for dit føls sociale udvikling, at vokse op blandt andre føl på dens egen alder og andre heste, så det kan lære hvordan det skal opføre sig blandt andre heste. Heste sprog indebærer bl.a. kropsaflæsning af mulen, øjnene, ørene og placeringen af hoved, hals og hale. 


Også for dit føls fysiske udvikling er det vigtigt med en legekammerat. 

Føllene opmuntre hinanden til at løbe rundt. Bevægelse er særlig godt for udviklingen af deres led. 


Hvis det ikke er muligt at dit føl skal dele mark med et andet føl, skal du ikke være bekymret. Føl leger ofte også med hoppen og lærer ligeså godt hestesprog af hoppen som den ville gøre af andre føl. 

Uge 6

Interessant Fakta!

Efter folingen vil føllet die 50 til 60 gange om dagen. Når føllet er seks uger gammelt, vil den kun die 15 til 20 gange om dagen. 

Microchipping og signalement 

Når folingen er veloverstået, skal du udfylde en følanmeldelse. Du har en frist for 40 dage til at indsende den. Et føl skal være identificeret og registreret inden den forlader fødselsbedriften permenent eller senest når den er senest 12 måneder. Men vær opmærksom på at det pasudstedende organ skal have det i hænderne senest 10. måneder efter føllets fødselsdato. 

Undersøg det pågældende forbunds regler eksempelvis på deres hjemmeside for at kende anbefalingerne for dit føl.


Uge 7

Græs

Når føllet er to uger gammelt, vil det begynde at nippe til græsset. Når det er seks uger gammelt, vil det græsse omkring en fjerdel til en trejdedel af den tid hoppen græsser. 

Uge 8

Nye indtryk

Når et føl ser noget for første gang, snuser typisk til det først. Derefter slikker den, bider og sutter på den nye ting. Nogle mennesker får et chok når føllet forsøger at sutte på dine fingre. Du må ikke skælde den ud, den undersøger blot. Første gang bør du lade føllet undersøge, og derefter kan du konsekvent fortælle føllet, at du ikke ønsker denne adfærd. Hvis ikke du er konsekvent vil føllet fortsætte selvom den bliver ældre, og der er det bestemt ikke sød adfærd at bide!

Uge 9

Håndtering fra begge sider

Amerikanske undersøgelser har vist at det er positivt for føl at få berøring fra begge sider i en ung alder. Forsøget viste at føl som blev berørt på venstre side også var lettere at træne og arbejde med på venstre side, end dem der ikke havde fået berøring på begge sider som føl. Det samme skete for føl som kun var vant til at blive rørt på højre side. Så der er helt sikkert fordele ved at sørge for at føllet er vant til berøring på begge sider af kroppen efter folingen.