Hvis noget går galt

Et moderløst føl

Enhver avlers mareridt: komplikationer under folingen. Hvis enten hoppen eller føllet ikke klarer folingen, bør du undersøge Facebook sider for moderløse føl, for at forsøge at finde en ammehoppe. Hvis en diegivende hoppe har mistet sit føl, er det vigtigt at spørge om årsagen hertil, hvis der er mistanke om sygdom bør der findes en anden hoppe. Man bør indgå ordenlige aftaler, og sørge for at få dem skrevet ned. Somme tider placeres moderløse føl sammen.  

Giv dit føl en god start

Hvis dit føl ikke får råmælk, eller hoppen dør, kan du med fordel give dit føl en pasta sprøjte med Pavo KickStart indenfor de første 24 timer efter folingen, for at give dit føls immunforsvar et nemt og hurtigt boost! 

En anden løsning er at finde en hoppe som ikke selv har fået føl, men har fået medicinsk behandling så hun kan producere mælk. I sådan et tilfælde er sandsynligheden for sucess større og går oftest uden de store problemer. 


Tip!

Hvis føllet dør, bør du beholde moderkagen. Den vil være vigtig hvis hoppen skal have et moderløst føl, Ved at gnubbe det moderløse føl med moderkagen, vil hoppen tro at det er hendes eget føl.

Hvis din hoppe ikke giver råmælk

Det kan forekomme at din hoppe ikke giver råmælk, af forskellige årsager. Hvis det er muligt kan du prøve at malke hoppen, og herefter tilbyde føllet råmælk i sutteflaske. Tag gerne fat i din dyrlæge, da det kan være de kender en råmælksbank e.lign.

Som en anden løsning er der Pavo S.O.S. Kit  som indeholder råmælks pulver, som du kan blande med vand og give til føllet i en sutteflaske. 

I det tilfælde er det vigtigt altid at kontakte dyrlægen for at få råd og vejledning i mængden og intervaller. 

Desuden har Pavo også Pavo Colostrum, som er kunstig fremstillet. Det er inkuderet i S.O.S. Kit, men sælges også seperat.