Drægtigheden

En hoppes drægtighed varer cirka 335 dage, svarende til 11 måneder. Folingen sker et sted mellem 320 og 360 dage. Hvis et føl fødes før 300 dage, vil det være usædvanligt at den overlever. En drægtigheds periode på 360 dage forekommer regelmessigt, og er ikke i sig selv bekymrende.

Sidste trimester af drægtigheden

Under det sidste trimester, vil føllet sætte slutsuprten ind, og vokse meget. For føllet's knogler, pels, organer og fordøjelses system udvikles optimalt, er det vigtigt at føllet får alle de vigtige nærringsstoffer i den sidste del af drægtigheden. 

Kraftfoder eller tilskud til hoppen?

Om du skal vælge kraftfoder eller tilskud afhænger primært af hvor meget ekstra energi din hoppe har brug for. Hvis du har et grovfoder af høj kvalitet, kan et tilskud, som er velegnet til drægtighed og vækst,  eksempelvis Pavo PodoCare, være tilstrækkeligt. Det indeholder alle de mineraler som dit føl har brug for i et afbalanceret forhold.

Hvis din hoppe har brug for ekstra energi, bør du vælge et kraftfoder til drægtige hopper. Pavo PodoLac vil være et godt valg.

Pavo Podo-produkter

Pavo
PodoCare

  • Mineral tilskud (Pelleteret)

  • Til føl i vækst og drægtige hopper

  • Understøtter optimal knogledannelse


Mere information

Pavo PodoLac
Pellets og Muesli

  • Nødvendig for udvikling af knogler, organer, pels og fordøjelses systemet

  • Tilsta ekstra Kobber, som er vigtigt de sidste tre måneder af drægtigheden

  • Kan også gives under diegivnings perioden. 

Mere information

4 til 6 uger før foling

Stalden til foling

Giv din hoppe massere af tid til at vænne sig til de omgivelser folingen skal foregå i. Eventuel flytning skal ske seneste 4 til 6 uger før foling, så hoppen kan føle sig tryg. Derudover vil det give hoppen mulighed for at opbygge beskyttende antistoffer mod eventuel virus og bakterier i stalden, disse antistoffer overføres til føllet gennem råmælken. 
Man bør sikre sig at stalden er ren og der er rigeligt strøelse så hoppen kan ligge komfortabelt.  Halm er ey godt materiale da det er blødt for føllet, og absorbere eventuelle væsker og er sikkert for føllet at spise. Sørg også for tilstrækkeligt lys i stalden.

Vaccination

Det er muligt at få din hoppe vaccineret mod influenza og stivkrampe i den sidste måned af drægtigheden.  Tag gerne en snak med din dyrlæge om det vil være en god ide for din hoppe.

Tip!

Hav en folingsalarm (Med lyd) installeret, så du har mulighed for at holde øje med hoppen når tiden nærmer sig foling.