Hoppens fodring

Når hoppen når til de sidste tre måneder af drægtigheden, vil hoppens behov for fodring begynde at ændres markant. Hvis ikke du allerede give et foder tilpasset drægtige hopper, så bør du som minimum de sidste tre måneder frem, fodre din hoppe med et foder, som er lavet til drægtige hopper, eksempelvis Pavo PodoLac. Det vil sørge for at dit føl får den nærring og de reserver som det har brug for. 


Tip!

Del krybbefoderet op over så mange måltider som muligt! Mængden pr. fodring bør ikke overstige 1,5 kg.

Step-by-Step Guide: Hvad hvis hoppen taber sig og føllet vokser hurtigt?


Nogle hopper giver sig fuldt ud til føllet, hvilket kan resultere i at føllet vokser hurtigt, og hoppen kan blive meget tynd. Nedenfor er der en liste over tiltag som kan at hjælpe hoppen til at tage på, og hjælpe til at føllet vokser langsommere. Det er sundere for dem begge!

  1. Få dit grovfoder analyseret og gå efter et grovfoder med et højt indhold af energi og protein. 
  2. Hoppen skal have et proteinrigt avlshoppe foder, eksempelvis Pavo PodoLac.
  3. Hoppen har tydeligvis brug for noget ekstra, så vær ikke bange for at give hende det! Men foder hende flere gange om dagen, gerne tre til fire fodringer, og ikke kun en gang dagligt.
  4. Er der lidt eller ingen græs på folden? Kan du supplere grovfoderet med en lucerneblanding som Pavo DailyPlus eller en proteinrig fibrekilde som Pavo FibreBeet. Bemærk: at Pavo FibreBeet skal opblødes i vand inden fodring.
  5. Hvis hoppen fortsat taber sig, og føllet vokser hurtigt, kan du skifte Pavo PodoLac ud til Pavo Performance. Det vil reducere mælkeproduktionen, så hoppen vil få mere energi til hende selv, og føllet få mindre. 

Ofte stillede spørgsmål omkring fodring:

“Hoppen er i ottende måned af drægtigheden og får Pavo PodoLac. Hun er allerede meget rund og tyk, er det bedre at stoppe med at give hende foder til avlshopper?”

Pavo’s anbefaliner om fodring:

Overvejelserne omkring at justere mængden af kraftfoderet i denne situation er god, men drægtige hopper har brug for essentielle minealer, som calcium, fosfor og magnesium i korrekt forhold, som normale mineralblandinger ikke indeholder. I sådan et tilfælde bør du vælge et vitamin- og mineraltilskud specielt til drægtige hopper: Pavo PodoCare. Pavo PodoCare er et mineraltilskud specielt udviklet til føl i vækst såvel som overvægtige hopper som er i fol, som får nok energi og protein fra grovfoderet. 

1 fyldt Pavo fodermål med Pavo PodoLac indeholder omkring 1.2 kg Pellets eller 0,9kg Muesli.