Presenation

Namn: Python

Ras: KWPN

Ålder: 34 år

Tandstatus: dålig

Kroppskondition: dålig/tunn


Beskrivning: Python tävlade i hoppning tills hand var 20 år gammal. Han tävlade på medelsvår nivå när han var yngre. När han hade slutat att tävla så red vi honom på uteritter och i hagen för att hålla musklerna mjuka och fina men vi slutade med det när han fyllde 25. Python är fortfarande en glad häst som älskar att vandra runt i sin hage hela dagen. Vi har märkt att han har det svårare med sitt grovfoder. Han gör "klumpar" och har svårt att få i sig bitar. Vi har svårt att hålla honom i en hälsosam vikt och pälsbytet tar mycket längre tid än tidigare. 

Råd

Det är viktigt att ge Python 2 % av kroppsvikten av kortfibrigt grovfoder (<1 cm) på grund av hans kraftiga försämring av tandfunktionen. Låt honom gå på bete så mycket som möjligt och fodra honom med Pavo FibreNuggets eller Pavo FibreBeet (eller Pavo SpeediBeet). Dessa grovfoderersättare gör att du kan möta hans dagliga grovfoderbehov. Komplettera med Pavo 18Plus för att hålla honom vid en sund vikt samtidigt som han får alla vitaminer och mineraler han behöver. Om du väljer att använda Pavo FibreBeet som källa bör du inte ge mer än 25 % av den totala mängden grovfoder per dag för att säkerställa att förhållandet mellan kalcium och fosfor förblir balanserat. Ge gärna Pavo OmegaFit för att stötta Python under fällningen. 


Extra tips: äldre hästar har ofta ett betydande slitage på lederna. Eftersom Python har varit tävlingshäst kan det vara en god idé att stötta honom med Pavo Mobility.