Det supplerende 

foder

Grovfoder alene vil ikke være nok til din gamle hest. Der er forskellige måder at sikre, at din hest stadig får alle de næringsstoffer, den har brug for. Dette kan gøres med et kraftfoder eller med en balancer. Vi vil forklare, hvad disse skulle opfylde for din gamle hest.


Hvilken type tilskudsernæring din hest har brug for, afhænger f.eks. af dens energibehov, kvaliteten af dit grovfoder og hvor godt din hest stadig kan få ekstra energi fra grovfoderet.

Ikke alle ældre heste har brug for den ekstra energi fra kraftfoder

Hvis dit grovfoder er af god kvalitet, og din hest stadig kan få nok energi ud af det (din hests huld vil give dig alle disse oplysninger), er det nok at tilføje et balanceringsmiddel. Dette vil give et supplement i de nødvendige vitaminer, mineraler og sporstoffer.


Pavo Vital eller Pavo DailyFit er meget velegnede til dette. Disse er begge også lave i sukker og stivelse, og det er vigtigt for ældre heste. Det skyldes, at en hests fordøjelse vil være mindre effektiv i en ældre alder. En yderligere fordel er, at de kun har brug for en lille mængde om dagen fra en balancer; 100 g Vital eller 1 DailyFit-kiks om dagen er tilstrækkeligt til en hest på 600 kg.


Da din gamle hest i denne situation vil optage en del proteiner via grovfoderet, er det også vigtigt at kende grovfoderets proteinindhold. Hvis dette er for lavt, kan du supplere dette protein med Fibrebeet (fibre og protein) eller ProteinPlus (rent protein).

Hvis din hest har brug for et kraftfoder, er det vigtigt, at det er specifikt tilpasset din gamle hests behov

Følgende punkter er vigtige:

Det skal være muligt at suge kraftfoderet op, så det sikres, at en ældre hest med en (betydeligt) nedsat tandfunktion også kan optage kraftfoderet. Man skal ikke udbløde sit almindelige foderbrød, men vælge en fodertype, der er specielt egnet til dette.

  • Kig efter et indhold af råprotein, der ligger over gennemsnittet. Ældre hestes proteinbehov er højere end yngre hestes.
  • På den måde kan du forebygge muskelnedbrydning.
  • Et højt energiindhold med hovedsageligt energi fra fibre og fedtstoffer.
  • Reduceret sukker og stivelse, da ældre heste vil have svært ved at fordøje dette.
  • Et øget indhold af antioxidanter.
  • Et godt calcium- og fosforforhold og tilstrækkeligt D-vitamin. Ligesom ældre mennesker vil ældre heste også have større problemer med knogleskader. Derfor er det vigtigt at sørge for, at de får disse stoffer i de rigtige proportioner.
  • Ekstra vitaminer og sporstoffer. B-vitaminer produceres normalt i tarmen, men det fungerer måske ikke så godt hos ældre heste.


Pavo 18Plus er fuldstændig sammensat for at opfylde alle disse behov

Tilpas grovfoderet ikke kun til de skiftende behov, men også til hestens tandforhold. Læs mere om dette på vores side om grovfoder.