Pavo ProteinPlus is een supplement, dat een sterk geconcentreerde bron van eiwit is. Omdat het rijk is aan aminozuren (o.a. lysine, methonine, threonine) kan een tekort aan eiwit in het rantsoen gemakkelijk worden aangevuld. Als uit de ruwvoeranalyse blijkt dat er te weinig eiwit in het ruwvoer zit, is ProteinPlus het perfecte product om eiwit, en alleen eiwit, toe te voegen. Hierdoor wordt de rest van het rantsoen niet beïnvloed, maar wordt het tekort aan eiwit gecompenseerd. Als je niet in de gelegenheid bent om een ruwvoeranalyse uit te voeren, kunt je een eiwittekort herkennen aan een aantal symptomen zoals: slechte haar- en hoefkwaliteit, verminderde weerstand, spierverlies, het ontwikkelen van oedeem of snel vermoeid raken. Houd er rekening mee dat vooral voor paarden met een verhoogde eiwitbehoefte, zoals drachtige/lacterende merries, senioren, sportpaarden, opgroeiende paarden en paarden tijdens herstel, het belangrijk is om het eiwitgehalte op peil te houden om gezond te blijven.

Meer informatie

Pavo ProteinPlus is a supplement, which is a highly concentrated source of protein. As it's is rich in amino acids (i.e. lysine, methonine, threonine) shortage of protein in the ration can easily be recovered. If the roughage analysis showed that there is too little protein conent in the roughage, ProteinPlus is the perfect product to add protein, and protein only. As a result, the rest of the ration will not be influenced but the protein lack and the Protein deficit now balanced. Especially for horses with an increased protein demand, like pregnant/lactating mares, seniors, sport horses, growing horses and horses during recovery, it's important to keep up a good level of protein in order to remain healthy. 

More info

Pavo RiceBran is een natuurlijke, geconcentreerde energiebron met een hoog gehalte aan langzaam vrijkomende energie. Dit betekent dat de energie over een langere periode beschikbaar komt voor het lichaam, waardoor de stofwisseling van je paard constant, maar licht wordt belast en waardoor je paard niet heet wordt. Energie is een belangrijk element als je paard te mager is. Als jouw paard meer energie opneemt dan het gebruikt, zal dit leiden tot een toename in gewicht. Omdat Pavo RiceBran zo geconcentreerd is, hoef je er ook maar een kleine hoeveelheid per dag van te voeren.

Ondanks het hogere zetmeelgehalte is Pavo RiceBran ook geschikt voor paarden met stofwisselingsproblemen. Het zetmeel in RiceBran komt namelijk niet uit graan en wordt goed en geleidelijk verteerd, zodat er geen piekbelasting van de glucosestofwisseling optreedt.

Meer informatie

Pavo WeightLift bestaat onder andere uit luzerne en rijstzemelen. Luzerne staat bekend als een bron van eiwit en vezels, terwijl rijstzemelen een waardevolle bron van energie zijn. De combinatie van eiwit, vezels en energie maakt Pavo WeightLift uitermate geschikt voor (sport)paarden met een slechte bespiering en (oudere) paarden die te mager zijn en op een gezonde manier moeten aankomen. Pavo WeightLift bevat een laag suiker- en zetmeelgehalte en is vrij van granen en melasse. Het product kan droog en geweekt gevoerd worden.

Meer informatie

Pavo FibreBeet is een mengsel van de ontsuikerde bietenpulp genaamd SpeediBeet (50%), verrijkt met eiwitten uit luzerne (30%) en licht verteerbare sojahullen (18%). Deze mix van vezels is heel erg geschikt voor paarden die extra energie en eiwit nodig hebben. Daarom past het perfect in het rantsoen van (sport)paarden met een slechte bespiering en (oudere) paarden die te mager zijn en op een gezonde manier moeten aankomen. Pavo FibreBeet bevat bovendien een zeer laag suiker- en zetmeelgehalte en is volledig graanvrij.

Meer informatie